Jaarthema: ‘OnvoorSPELbaar’ : Rollenspel.

Binnen het jaarthema ‘onvoorSPELbaar’ stond deze maand ‘rollenspel’ extra in de kijker. De 2de kleuterklas bezorgde iedere klas een opdracht om hun acteertalenten te laten ontplooien.

Zo kregen de allerkleinsten een verkleedkist met allemaal attributen in. Hiermee konden zij experimenteren, zichzelf bewonderen en personages nabootsen.

De 3de kleuterklas en de 1ste graad ontvingen 2 dobbelstenen – één met personages op en één met attributen op.  Deze werden gecombineerd zodat er kleine inlevingsmomentjes ontstonden vol creativiteit.

Het 3de leerjaar kreeg een opdracht om te improviseren. Zij creëerden een rollenspel met een voorwerp in dat normaal niet kan praten, ‘het stille stemmetje’. De leerlingen van het 4de gingen aan de slag met bekende sprookjes die ze eerst speelden in 60 seconden dan in 30 – 15 – 7 – 3 seconden. De essentie werd gefilterd, anderen speelden tegen een hoog tempo.

In de 3de graad schreven ze eerst een scenario uit waarin ze met 3 elementen rekening hielden: een personage, een handeling en een locatie. Zo ontstonden er prachtige rollenspelen met stemwisseling, inleving en enorme creativiteit. Deze werden gefilmd en gedeeld met de andere klassen. De resultaten kunnen jullie ook bewonderen op hun trotsmuur.

Klik voor foto’s.

Jaarthema: ‘OnvoorSPELbaar’ : Rollenspel.

Binnenkort