K2: Uitstap naar het OC Het Roerhuis.

Op maandag 11 september werden we uitgenodigd door enkele bewoners van Het Roerhuis. Het ontmoetingscentrum Het Roerhuis begeleidt volwassenen met een mentale en/of een meervoudige beperking. Zij hadden voor ons een fijne dag in petto. Uiteraard  zijn we op de uitnodiging ingegaan, want deze uitstap sluit perfect aan bij ons jaarthema ‘Anders is anders, en dat is heel gewoon!’,  maar ook bij onze KiVa-werking.

In de voormiddag konden we proeven van de activiteiten die  worden aangeboden aan de bewoners:

  • kennismaken met de tovertafel:  waar het reactievermogen op een magische manier wordt geprikkeld
  • schilderen: hier hebben we ons verplaatst in de leefwereld van enkele bewoners en leerden we dat schilderen niet alleen met onze handen hoeft, maar dat kan ook met een penseel in de mond of zelfs met onze neus.
  • snoezelen in de snoezelruimte: ontdekken hoe het voelt om in een waterbed te liggen, genieten van de prachtige sterrenhemel en ontspannen in de massagezetel.
  • dansen en zingen

Na de middagpauze konden we deelnemen aan leuke activiteiten in de stijl van Vlaamse kermis. Aan de hand van een doorschuifsysteem proefden we van een 10-tal activiteiten zoals sponswerpen, ringwerpen, zakspringen, kegelstoten, kaartenrace,…

Sommige bewoners namen deel aan deze activiteiten, anderen hadden al plezier om de jonge kinderen bezig te zien.

Wij hebben enorm genoten van deze leuke maar vermoeiende dag.

Dank u aan  Len, Dimitri, Thomas, Yolanda, Walter, Guy, Guido, Ronald, André en de begeleiders: Nele, Walter,  Peter en Astrid en ook aan vrijwilligster Liselotte.

Misschien tot volgend jaar!

Klik voor foto’s van de voormiddag,  de middagpauze, de namiddag.

K2: Uitstap naar het OC Het Roerhuis.

Binnenkort