L6: Naar SIBA.

Op maandag 15 januari 2018 brachten de lln. van het zesde leerjaar in de voormiddag een bezoek aan SIBA (een technische- en beroepsschool te Aarschot) .  Enkele mama’ s en papa’s brachten ons met auto’s naar Siba waarvoor nogmaals dank.

Eerst kregen we een korte uitleg over de technische- en beroepsrichtingen die je in Siba kan volgen. Onze klas mocht eerst naar de bakkerij gaan.  Hier mochten we samen met bakker Mark koekjes maken die we daarna mee naar huis mochten nemen. De bakker en zijn leerlingen hielpen ons.  Het deeg was al vooraf klaargemaakt.  Wij leerden het uitrollen en  mochten er  koekjes uitprikken met vormpjes.Daarna was het pauze en kregen we in de refter van de school een drankje en een stuk kriekencake vers uit de oven van de bakkerij.

Na de bakkerij gingen we naar de afdeling houtbewerking. Onze werktafel stond al klaar met alles wat we gingen gebruiken.  We gingen een houten bakje maken om notitieblaadjes in te leggen. Alle stukjes hout werden door de leraar vooraf gezaagd. Wij kregen uitleg over de manier waarop we de houtjes moesten leggen en verlijmen.  Het was een heel precies werkje en we mochten zeker niet te veel lijm gebruiken. Er moest ook stevig op het hout gedrukt worden om het werkje bij elkaar te houden. Hier kregen we ook hulp van de leraar en enkele van zijn leerlingen. Na afloop mochten we ons notitiebakje ook mee naar huis nemen.

De derde activiteit vond plaats in de klas van het zesde jaar technische bouw. De leerlingen uit deze klas kunnen na dit jaar verder studeren als architect , bouwkundig ingenieur, werfleider , technisch tekenaar enz.  . De leerlingen kunnen ook gaan werken.  Dit is het voordeel van een technische richting : je kan zowel verder studeren als gaan werken.  In deze klas mochten we ons droomhuis zelf ontwerpen met de computer.  Natuurlijk kregen we hulp van de leerkracht en enkele leerlingen. Het ging zo goed dat zelfs enkele leerlingen uit onze klas twee droomhuizen ontwierpen.  De plannen van ons droomhuis kregen we ook mee naar huis.  Tegen 12u kwamen de mama’s , papa en opa ons terug ophalen want in de namiddag brachten we nog een bezoek aan de Wijnpers.

Klik voor foto’s.

L6: Naar SIBA.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenkort