Een  eerste schooldag.

Op 1 september vierden we feest.

Het begon al meteen van  ’s morgens. Alle kinderen en ouders kregen ter gelegenheid van de geboorte van ‘De Straal’ iets te drinken en cake aangeboden door het schoolteam.

Veel kinderen hadden een tekening voor onze boreling, die in een koets te bewonderen was, meegebracht.

Nadien heette meester Frederik iedereen van harte welkom en verraste hij iedereen met een lied speciaal voor onze school.

Juffen Dorien en Lien gaven uitleg over het jaarthema ‘Hier straalt iedereen!’

De voormiddag konden de kinderen hun eigen klas ontdekken en hun nieuwe juf leren kennen.

Na de middag bereidde elke klas iets voor de babyborrel voor.

De eerste graad zorgde voor tafelversiering en vlaggetjes. De tweede graad maakte de hapjes klaar, de derde graad hing de meegebrachte tekeningen in de middengang en oefende enkele leuke moves voor op de speelplaats.

Het laatste lesuur kwam de babyborrel goed op gang. Kleuters, leerlingen en het hele schoolteam genoten samen onder een stralend zonnetje.

Vanaf  17 uur was iedereen opnieuw welkom voor de infoavond.

Er waren standjes van Wero, Stekelbees en de muziekschool. Hier konden de ouders hun kinderen inschrijven of informatie vergaren. Ook een delegatie van de scouts was aanwezig.

Zelfs de regen kon de sfeer niet bederven, want dank zij de hulp van vele helpende handen stonden er plots enkele tenten recht.

Er was een talrijke opkomst van ouders die toch wel even wilden horen hoe de juf van hun kinderen in de klas te werk gaat.

Het was zonder overdrijven een ‘stralende dag’.

Klik hier voor foto’s.

Een stralende eerste schooldag.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenkort