Vanaf het schooljaar 2018-2019 gaan we door het leven als KiVa- school. Kiva is het Finse woordje voor ‘fijn’ en het is ook de naam van het eerste wetenschappelijk onderbouwde antipestprogramma. Drie leerkrachten volgden een intensieve opleiding. Deze opleiding koppelden ze terug aan het hele schoolteam: leerkrachten, bijzondere leermeesters, poetspersoneel, externe hulpverleners,…Dit allemaal om de leerlingen een extra leuke schooltijd te bezorgen. We willen dat de school een plaats is waar pesten zo weinig mogelijk kans krijgt. Er wordt gewerkt aan het smeden van een hechte klasgroep om zo tot fijne momenten van samenspel, samenwerking en goede leerprestaties te komen. KiVa sluit perfect aan bij onze schoolvisie waarbij we elk kind willen laten stralen en het welbevinden bij ons met stip op nummer 1 staat. Tevens is het een primeur voor onze gemeente, want wij zijn de eerste school in groot Rotselaar die hiermee van start gaat en daar zijn we fier op!

Visie KiVa

Klik hier om naar de website van KiVaschool te gaan.

Klik hier voor het voorstellingsfilmpje over KiVa voor ouders.

Jaarthema (2021-2022): Geluk!

We hebben voor ons nieuw jaarthema gekozen voor “Allemaal geluksvogels”. Dit jaarthema is gebaseerd op het boek ‘Geluk voor kinderen’ van Leo Bormans.

Tijdens het hele schooljaar komt er elke maand een andere ‘Geluksvogel’ met zijn of haar verhaal aan bod. In elk verhaal wordt er telkens een sleutel van geluk voorgesteld. Het is de bedoeling dat er in de klassen verder gewerkt wordt rond het verhaal. Door te praten over de verhalen, te knutselen, samen te lezen … is het de bedoeling dat ons jaarthema helemaal tot leven komt.

Binnenkort