Verkeersweek en ijsjes van Sam de Verkeersslang.

Sam de Verkeersslang is een spel dat speciaal voor kinderen ontwikkeld werd. Het heeft als doel kinderen en ouders gedurende een week te stimuleren om veilig en milieuvriendelijk naar school te komen.

Kinderen vinden het aangenaam om zelfstandig naar school te gaan. Ze doen dat meestal samen met vrienden en klasgenoten, waardoor hun sociale contacten rijker worden. Zich te voet of met de fiets verplaatsen, is bovendien goed voor de ontwikkeling van het kind, zowel op motorisch (bevorderen van gezondheid door beweging) als dynamisch-affectief vlak (bevorderen van zelfredzaamheid en zelfstandigheid).

Daar staat tegenover dat ouders de schoolomgeving of de schoolroute vaak te gevaarlijk vinden, of het gemakkelijker of praktischer vinden om hun kinderen met de auto naar school te brengen. Dit heeft als gevolg dat steeds meer kinderen met de auto naar school worden gebracht. Hierdoor doen ze minder ervaring op met fietsen in het verkeer en verliezen ze net een stuk zelfstandigheid.

Een groot aantal verplaatsingen met de auto zorgt bovendien voor meer verkeer en dit brengt heel wat negatieve gevolgen, onder meer voor de verkeersveiligheid, de verkeersleefbaarheid en het milieu, met zich mee.

Dus zetten wij ons beste fiets -en stapbeentje voor en proberen wij, tijdens de week van 8 mei tot en met 12 mei ,zo vaak mogelijk milieuvriendelijk naar school te komen.

En daar hoort een beloning bij …. voor iedereen een lekker ijsje. Lekker om de verkeersweek af te sluiten …. lekker om het weekend in de stappen¬† ( of te fietsen)

meer foto’s

meer foto’s

Kleuterschool -Verkeersweek en ijsjes van Sam de verkeersslang

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenkort