K0 + K1: Speculaas … van Sinterklaas.

Onze allerjongste kapoentjes zijn echte bakkers. Zij mochten vandaag zelf –  en bijna helemaal alleen –  speculaasjes maken. Zelf deeg uitrollen, zelf strooien, zelf koekjes uitduwen, zelf afwassen en zelf opsmullen natuurlijk.

Maar de slogan in onze klas luidt ” samen spelen,samen delen ” De speculaasjes worden graag gedeeld met onze andere klasvriendjes.

Willen jullie die lekkere speculaasjes ook thuis bakken? Hier volgt het overheerlijke receptje voor 30 kleine speculaaskoekjes : 400g mix voor speculaas  (aveve) – 1 eitje – 100g harde boter – voorverwarmde oven op 175°C

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten tot een glad deeg, let hierbij op dat de boter niet te mals wordt. Bestrooi het deeg met bloem en laat het 15 à 30 minuten rusten in de koelkast. Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg langzaam uit. Vorm met uitsteekvormpjes of een glaasje deegkoekjes. Leg de deegkoekjes op bakpapier of een ingevette bakplaat en bak ze gedurende 18 minuten op 175 °C. Laat de speculaaskoekjes afkoelen op een rooster tot ze hard en krokant zijn.

foto’s

K0 + K1: Speculaas … van Sinterklaas

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenkort