K2: Week van het bos.

Tijdens ‘De week van het bos’ hebben wij, de 2de kleuterklas, samen met de dieren uit Fabeltjesland spannende avonturen beleefd. Elke dag zijn we met een ander dier op avontuur gegaan en hebben we uitdagende opdrachten vervuld.
 Klik op de dieren om de foto’s te zien.
Maandag kregen we van Meneer de Raaf opdrachten. Zo zijn we, samen met de 3de kleuterklas, onze dag gestart met een herfstwandeling naar het bos(je). Daar stonden heel veel paddenstoelen, het was een heel kabouterdorp, volgens sommigen. De kinderen hebben herfstmaterialen verzameld, waar we in de klas nog mee aan de slag zijn gegaan.
Meneer de Raaf had ons gevraagd om voor zijn vogelvrienden wat lekkers te maken. Dus hebben we oud brood verkruimeld, lekkere zaadjes aan toegevoegd en dat gemengd met wat kokosvet kregen we een heerlijke brei. Met een lintje en een stok in wc-rolletjes en de rest opvullen met de zaadjesbrei, waren al snel onze voederrolletjes klaar.
Al onze voederrolletjes hebben een plaatsje gekregen in de bomen op onze speelplaats. Om de dag af te sluiten, speelden we het spel ‘1-2-3 komen eten’ (variant van 1-2-3 piano).
Op dinsdag zijn we gaan bomen bewonderen met Bor de Wolf. We zijn op onze speelplaats geen kijken naar de bomen die daar staan.  We keken naar hun grootte, dikte, voelden aan hun schors en merkten meteen veel verschillen op. We zijn ook gaan meten hoeveel kindjes er nodig zijn om de bomen te omarmen. Na het bewonderen van de bomen, hebben we een herfstbos gemaakt met takken, klei en zijdepapier. In de namiddag hebben we nog aan schrijfmotoriek gedaan. Wat ’n prachtige herfstbomen! Bor de Wolf leerde ons ook een versje aan.
Woensdag zijn we met Gerrit de Postduif en de kinderen uit K3 op nestenspeurtocht gegaan. We hebben van alles gevonden een gat in de boomstam, misschien van een eekhoorn of een uil?, een gaatje in de grond van de regenworm, een spinnenweb en een molshoop. Jammer genoeg geen nest van een vogel! Op de andere speelplaats staat een insectenhotel, ook dat zijn we eens van dichtbij gaan bekijken.
Op donderdag zijn we met de gebroeders Bever aan de slag gegaan. We zijn gestart met buiten takken te verzamelen en deze hebben we in de kring vergeleken en gemeten. Welke tak is de langste? Welke de kortste? De dunste? De dikste? Welke tak is mooi recht? En welke is de meest kromme? Kaat had zelfs 2 takken gevonden die precies even lang zijn. We hebben ook de takken goed op een rijtje gelegd van lang naar kort. Enkele kinderen hebben herfstbomen ‘geschreven’. We hebben de dag afgesloten met een geheugenspelletje. Welk herfstschat is verdwenen? Wat is anders aan het rijtje?
Vrijdag was het feest in het Grote dierenbos en hebben we voor Truus de Mier een natuurconcert gegeven. We zijn in de boomhut gaan zitten en hebben ontdekt dat je niet enkel met muziekinstrumenten een concert kan geven maar ook met natuurschatten. Om af te sluiten hebben we het even heel stil gemaakt en geluisterd naar alle omgevingsgeluiden. Wie heeft wat gehoord?
K2: Week van het bos.

Binnenkort