KiVadag: Warme William.

Dinsdagvoormiddag, na de paasvakantie, is het KiVa-dag. De dag draait rond samenwerking en samenzijn.

Tijdens deze voormiddag introduceren we ook Warme William. Een Warme William is iemand die écht naar je luistert: een vriend(in), een ouder, een leerkracht … Het is iemand die je uitnodigt om te vertellen wat er scheelt. Want iedereen zit wel eens wat minder goed in zijn vel en dan is het fijn dat er een Warme William voor je klaarstaat. Een persoon die je kan vertrouwen. Iemand op wie je kan bouwen. Iedereen kan zo een Warme William zijn.

Iedere klas krijgt een Warme William barometer.

Er is een boek over ‘het kleurenmonster’ waarbij allerlei activiteiten passen : spelen met handpopjes van het verhaal (rollenspel) en gevoelens benoemen,  gevoelsmannetjes (opdrachtenkaartjes trekken),  gevoelskronen (spelen van een rollenspel op basis van de gevoelens met de situatieprenten).

Er worden allerlei opdrachten in spelvorm gedaan :  het kleurenmonsterspel, kinderkwaliteitenspel,  kracht van acht kaartspel, het originele babbelspel, vlieg erin en een vragenspel. Op de speelplaats gingen we ‘over de streep’. Aan de hand van stellingen werd er een klasbeeld gevormd. Was de stelling voor jou van toepassing, dan mocht er een stap vooruit gezet worden.

Per klas wordt er nagedacht over welk compliment wij als klasgroep verdienen. Dat wordt op een puzzelstuk geschreven.

Iedere leerling maakt een Warme Wens voor iemand onbekend. Deze wordt aan een heliumballon gehangen en tijdens het gezamenlijke afsluitmoment de lucht in gelaten.

Klik voor foto’s  van meerdere klassen,  van K3,  van L2,  van L6 en een filmpje

 

 

KiVadag: Warme William.

Binnenkort