L3: Sportdag.

Tijdens de sportdag konden de kinderen proeven van verschillende sporten. Eerst kregen ze wat uitleg over hockey en mochten ze na wat speltechnieken aan de slag in een wedstrijdje. In kleine groepjes speelden ze tegen elkaar. Wat waren de groepjes gewaagd aan elkaar. Daarna gingen ze naar de danszaal. Daar kregen ze dansles van een juf. Eerst even opwarmen, armspieren wakker en steviger maken en dan de dans. Ookal is dansen niet voor iedereen iets wat ze graag doen, toch heeft iedereen zijn best gedaan.

Tijdens de welverdiende pauze konden de kinderen even smullen van hun lunchpakketje. Even spelen in de speeltuin en nadien lekker genieten in het zand en aan het water.

Maar na deze pauze stonden nog drie activiteiten hen op te wachten. Ze startten met atletiek. Speerwerpen, kogelstoten, sprinten en verspringen stonden op het programma. Iedereen zette zijn/haar verste, snelste, sterkste beentje voor! Daarna mochten ze gaan worstelen. Gelukkig deden ze elkaar geen pijn en gingen ze op een speelse manier om met de verschillende technieken die ze aanleerden. Wat een leuke namen hebben die bewegingen: de koala, de krokodil…

En tot slot hadden ze nog oriëntatieloop. Onze kaartlezers kwamen helemaal naar boven en dat in combinatie met het lopen van punt A, naar punt B. Bij elk punt mochten ze met een soort van prikker een symbooltje prikken in hun blad. Welke groep was de snelste terug aan de start?

Klik voor foto’s.

L3: Sportdag.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenkort