L5: Lipdub.

Het vijfde leerjaar heeft de start van het schooljaar ‘gevierd’ met het maken van een lipdub. In onze lipdub wilden we aantonen dat we klaar waren voor het nieuwe schooljaar en toonden we waar we goed in zijn , waar we trots op zijn of wat we heel leuk vinden om te doen. Zo zie je in onze lipdub kinderen vissen, drummen, dansen, hun vrienden tonen, lachen, …

Voor we aan deze lipdub konden beginnen, is er wel een hele voorbereiding aan te pas gekomen.
De juf legde eerst uit wat een lipdub was en toonde ons enkele voorbeelden op het digibord.
Daarna was er onze liedjeskeuze. De juffen hadden enkele ideetjes  maar ook wij mochten liedjes voorstellen. Na een stemming is ‘klaar voor de start’ het lied geworden.
De volgende stap was de route uitstippelen. We werden in groepjes verdeeld en elk groepje kreeg een deel van de school dat ze moesten bekijken (bv speelplaats, kleuterschool,…) en uittekenen. Dit uittekenen gebeurde tijdens een wiskundeles. De juf legde uit wat ’tekenen op schaal’ was en daarna gingen we in onze groepjes aan het werk. Nadat we dit werkje tot een goed einde hadden gebracht konden we onze weg uitstippelen.
We gingen deze weg enkele keren afstappen en maakten aanpassingen als we merkten dat onze route te lang was.
De volgende dag gingen we bij juf Ymke brainstormen over de pasjes die we bij het lied konden doen en werd de tekst verdeeld onder de kinderen. We dachten na over welke stukjes tekst we goed konden uitbeelden, welke talenten van de kinderen we konden gebruiken enz.
Daarna was het tijd om een echt script te maken. De juffen hadden even samen gezeten om de tekst te verdelen onder de kinderen en dan begon het oefenen. Elke vrije moment oefenden we onze bewegingen en zongen we ons lied zo goed mogelijk.
Uiteindelijk was het de grote dag: de opname van de lipdub. We hebben onze lipdub enkele keren achter elkaar moeten uitvoeren maar uiteindelijk zijn we best wel fier op ons resultaat.
We maakten er een heus toonmoment van en nodigden heel de school uit om te komen kijken. We maakten zelf onze uitnodigingen en presenteerden heel de voorstelling aan elkaar.
We hebben er alvast van genoten hopelijk jullie ook en meer dan ooit zijn wij ‘klaar voor de start’.
L5: Lipdub.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenkort