L5: Sprekers in de klas.

Dit schooljaar zijn er al enkele personen in onze klas komen spreken om ons meer uitleg te geven over maatschappelijke onderwerpen. Zo hebben we meer geleerd over de gemeenteraad: Bart De Vos, voorzitter van de kindergemeenteraad, is ons uitleg komen geven over de gemeentepolitiek en wat dit juist inhoudt. Ook deed hij een oproep om een kandidaat die onze klas in de kindergemeenteraad zou vertegenwoordigen. Nadat we verkiezingen hebben gehouden is Jules onze vertegenwoordiger geworden, proficiat!

Ook hebben we meer uitleg gekregen over Pakistan en de problematieken waar de mensen daar mee te maken krijgen. We hebben een inkijk gekregen in hun leven en hoe hard dit verschilt met onze cultuur.

En ook het milieu is aan bod gekomen. We leerden bij wat er juist allemaal met ons afval gebeurt en hoe dit in de loop der jaren al is veranderd. We leerden ook hoe we de afvalberg zouden kunnen verkleinen en hoe wij daarbij zouden kunnen helpen. We speelden spelletjes rond dit onderwerp en om alles samen te vatten oefenden we een rollenspel in kleine groepen.

Klik voor foto’s.

L5: Sprekers in de klas.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenkort