Projectweek: ‘Wij hebben een band’.

De laatste week voor de krokusvakantie startte onze projectweek ‘wij hebben een band’. Deze week stond in teken van vriendschap . We kozen voor dit initiatief om ‘KIES KLEUR TEGEN PESTEN’ positief in te vullen. We organiseerden activiteiten rond vriendschap, vertrouwen, verdraagzaamheid, respect, praatten over pesten en leerden heel de school de move tegen pesten aan. Maandagochtend werd deze week gestart met enkele toneeltjes. De juffen speelden enkele pestsituaties na. De leerlingen en de klasleerkracht dachten nadien na over dit pesten, reageerden op de verschillende scènes en zochten samen naar goede oplossingen.

De kinderen van het vijfde leerjaar zijn de projectweek gestart met de STIP-IT actie, dit is de slagzin van de Move tegen Pesten waarbij STIP staat voor “Samen Tegen Iemand Pesten”. Daarbij beloven ze 4 afspraken over pesten na te leven.”

Dit zijn de afspraken waarmee kinderen zich akkoord moeten verklaren:

  1. Ik vind pesten niet oké en ik zal er nooit aan meedoen.
  2. Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.
  3. Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij.
  4. Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die wordt gepest.

Nadat de leerlingen samen met de juf hier een klasgesprek over hadden, was het tijd om de ‘move’ te leren. Het was de taak van het 5de lj om deze move aan heel de school te leren. Ze verzonnen SAMEN een eenvoudig dansje zodat heel de school SAMEN kon dansen. De week die daarop volgde hebben de leerlingen deze dans aan heel de school aangeleerd. Tijdens de projectweek  heeft de klas het verder gehad over ‘vriendschap en pesten’. Ze hielden klasgesprekken, speelden toneel, maakten een rap, maakten collages en speelden met heel de klas samenwerkingsspelen. De 5de klassers sloten samen met de andere klassen deze week af met een spetterende’ move tegen pesten’ voor al de ouders.

Klik voor foto’s van de toneeltjes en L5.

Move oefenen.  Filmpje van de move.  Foto’s van de move.

Foto van L1.  Foto’s van L3.  Foto’s van L6.

 

 

 

 

 

Projectweek: ‘Wij hebben een band’.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenkort