Sinterklaas komt met zijn Pieten naar onze school.

Op 5 december brachten Sinterklaas en 3 roetpieten een bezoekje aan onze school. ’s Nachts hadden ze al snoep in alle klassen gebracht.

Ze gingen eerst in alle kleuterklassen cadeautjes uitdelen. Alle kinderen zaten flink op hen te wachten. Ze zongen  allemaal een liedje.  De Sint gaf fijne complimentjes voor allerlei talenten van onze kleuters. Hij kreeg  veel prachtige tekeningen.

Nadien mochten de leerlingen van de lagere school hen ontvangen in de turnzaal. Sinterklaas vertelde dat hij een rustige volwassene zocht om mee naar Spanje te nemen. Zijn roetpieten zijn vaak nogal druk. Sinterklaas liet de leerkrachten duels doen.  Ze moesten een gedichtje opzeggen, een mooie tekening maken, een wandelingetje doen met hem, tonen dat ze hun evenwicht konden bewaren en dansen. De leerlingen supporteren zeer luid voor hun leerkrachten. De winnaars moesten nog een stoelendans doen. Uiteindelijk bleek juf Dorien de winnares te zijn om mee naar Spanje te reizen. Maar juf Véronique liet weten dat we haar op school niet kunnen missen. Gelukkig konden we Sinterklaas wat troosten met een dansje met z’n allen.

Nadien ging Sinterklaas met zijn Pieten nog even langs in L1 en L2.

Dankuwel, Sinterklaas en Pieten, voor de leuke cadeautjes en het lekkers. Tot volgend jaar!

Klik voor foto’s van de aankomstK0, K1, K2, K3, K3, L1, L2, in de turnzaal (met de lagere school).

Klik voor filmpjes van K0, K0, K1, K1, K2, K3, in de turnzaal,  in de turnzaal,

Sinterklaas komt met zijn Pieten naar onze school.

Binnenkort