K0 + K1: Sportdag!

Voor je peuter is bewegen leuk maar het is vooral ook belangrijk!
Peuters hebben plezier in spelen en bewegen. Dat zie je als ze bezig zijn, spelenderwijs bewegen en druk zijn met hun eigen spel.
Maar bewegen is ook van belang om dagelijkse dingen uit te voeren, zoals tanden poetsen, op een stoel klimmen.
Bewegen heeft grote invloed op de totale ontwikkeling van je peuter: lichamelijk, sociaal, emotioneel en verstandelijk. Denk bijvoorbeeld maar aan mee kunnen doen met beweegspelletjes, samen kunnen spelen en letterlijk leren door vallen en opstaan.
Als ouder of verzorger ben je een hele belangrijke schakel in de mogelijkheden die je peuter heeft om lekker te bewegen en te spelen. Het is dus belangrijk om je peuter veel te laten bewegen, te spelen en te ontdekken, zowel binnen maar vooral ook buiten, in het bos, park, speeltuin of in de tuin.

Daarom organiseren wij, naast onze dagelijkse bewegingsmomenten en bewegingslessen een echte sportdag.Onze kleuters kunnen zich uitleven op een uitdagend klim-en klauterparcours. Ze oefenen hun fietsvaardigheid op een fietsparcours, maken kennis met de tennissport,zeĀ  oefenen balvaardigheid in de ballenhoek, ze gaan dansen in de spiegelzaal en genieten volop van het springkasteel.

foto’s

K0 + K1: Sportdag!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenkort