L6: Naar de Wijnpers.

Op maandagnamiddag 15 januari kwamen twee busjes van de Wijnpers (een technische en beroepsschool gespecialiseerd in de landbouw uit Leuven ) ons ophalen.  Voor de middag bezochten we de technische school SIBA.

We kwamen hier ook in een grote school terecht met kunstonderwijs, technisch onderwijs en beroepsonderwijs.

Onze eerste activiteit kregen we van de leraars sanitaire installaties.  We mochten een zenuwspiraal maken die we mee naar huis kregen. Hierdoor leerden we beter begrijpen hoe een elektrisch circuit werkt.  Het was geen eenvoudig werkje. We leerden verschillende soorten schroevendraaiers gebruiken, ijzerdraad plooien volgens model en de draden ook aansluiten zodat onze spiraal ook echt werkte.  We moesten ook heel precies te werk gaan en goed doorwerken.  Het lukte ons heel goed !

Na deze activiteit kregen we een rondleiding in de school . Er gingen grote verfraaiingswerken gebeuren en de kunstschool kreeg een tweede verdieping. We konden al het materiaal en de tractors zien waarmee gewerkt wordt door de afdeling tuinbouw.

Daarna gingen we naar de dieren kijken : vele soorten vissen in hun aquariums en ook schildpadden , spinnen en andere kleine dieren.

Tijdens de volgende activiteit gingen we zelf ons bloemstukje ontwerpen. Alles werd vooraf klaargelegd en we namen per groep plaats rond een tafel met potgrond op.  De leraar legde alles uit met een voorbeeld en daarna gingen we zelf aan de slag.   In een mooi rieten mandje deden we potgrond en zetten er drie plantjes in die we mochten kiezen o.a. viooltjes in verschillende kleuren

We versierden de bovenkant met mos. Daarna mochten we het bloemstuk verder versieren met witte takken die de leraar voor ons sneed. De leraar vertelde ook dat het belangrijk is onze plant regelmatig water te geven. Wie klaar was, mocht kennismaken met de dieren uit de klas : cavia’s en schildpadden. Ons bloemstukje mochten we mee naar huis nemen.

Daarna brachten de leraars ons terug naar school met de busjes.

Fier met al onze zelfgemaakte dingen uit de technische- en beroepsscholen gingen we naar huis.

Klik voor foto’s.

L6: Naar de Wijnpers.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenkort